Op dit moment nog 893 gestrande Surinamers in het buitenland

Door de sluiting van het Surinaamse luchtruim, als voorzorgsmaatregel tegen de spreiding van het coronavirus in Suriname, konden Surinamers in het buitenland van de een op andere dag niet meer terugvliegen naar huis. Die maatregel trof toen meer dan 1.000 mensen.

Er zijn inmiddels al enkele repatriatievluchten uitgevoerd en op dit moment zitten er nog 893 gestrande Surinamers in het buitenland. De meesten zitten vast in Nederland en wel 603 mensen, gevolgd door de Verenigde Staten.

Van meet af aan heeft de Surinaamse regering er alles aan gedaan om haar ingezetenen, waar ook ter wereld, terug te halen naar Suriname, met in achtneming van de internationaal geldende veiligheidsregels.

In tegenstelling tot andere landen, waaronder buurland Guyana, heeft Suriname niet gesteld dat gestrande burgers uit veiligheidsoverwegingen moeten blijven waar ze zijn totdat het COVID-19 virus geheel onder controle is.

Na de laatste vlucht uit de VS (Miami) heeft het COVID-19 Managementteam echter besloten het terughalen van ingezetenen tijdelijk stop te zetten. Dit om zich te kunnen confirmeren aan de aangescherpte veiligheidsmaatregelen.

Wanneer de overige 893 terug komen is nu nog niet bekend.

Het bericht Op dit moment nog 893 gestrande Surinamers in het buitenland verscheen eerst op Waterkant.



from Waterkant https://ift.tt/3ecPpgn
via IFTTT