Veerdienst Guyana-Suriname wordt donderdag hervat

Veerdienst Guyana-Suriname wordt donderdag hervat

De veerdienst tussen Guyana en Suriname wordt donderdag 26 september hervat. De route zal voorlopig onderhouden worden door de Guyanese veerboot MB Sandaka.

De hervatting van de veerdienst is het resultaat van een overleg dat minister Vijai Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie samen met een Surinaamse delegatie maandag heeft gevoerd met de Guyanese minister van Openbare Werken.

De M.B. Sandaka zal Moleson Creek Terminal verlaten om 09:00 uur (Check-in: 06: 30u tot 08: 00u) en vertrek South Drain- Suriname om 11:30 uur (check-in: 08: 00u.- 10: 00u) de respectieve lokale tijden van de buurlanden. De M.B. Sandaka is niet geschikt voor 20ft en 40ft containers en vrachtwagens met een hoogte en breedte van respectievelijk meer dan 3 meter en 2,7 meter.

De M.V. Canawaima die de route exploiteerde, werd 27 mei uit de vaart gehaald vanwege technische problemen. Als alles volgens planning verloopt zal de Canawaima vanaf 15 oktober weer ingezet worden op de route.

De M.B. Sandaka werd onlangs gerepareerd en uitgerust met twee hydro-master voortstuwingssystemen, aangedreven door twee rups 3406-motoren. De aanschaf en installatie van de twee motoren en revalidatie inclusief schilderen en reparaties kostte meer dan 1 miljoen Amerikaanse dollars.



from Waterkant https://ift.tt/2leWUwP
via IFTTT