Cessna-vliegtuig met drugs onderweg naar Suriname onderschept in Guyana

De politie in Guyana is bezig de omstandigheden vast te stellen rond de ontdekking van twee Cessna-vliegtuigen, een met drie inzittenden en een andere met een dode man en drugs. Beide zijn op een afstand van iets meer dan 500 meter van elkaar aangetroffen in Issano Regio Zeven.

Het eerste vliegtuig werd zondag 13 september omstreeks 22.20 uur ontdekt. De politie van Issano, Regio Zeven, ging op basis van de ontvangen informatie naar de 9 Miles Airstrip, Issano, Middle Mazaruni River, waar een rood-witte 206 Cessna vermoedelijk een Braziliaans vliegtuig was, samen met drie buitenlandse mannen.

Ze zijn geïdentificeerd als een 38-jarige piloot, van Boa Vista Brazilië; een 29-jarige piloot uit Temeremo Venezuela en een 35-jarige internettechnicus uit Manaus, Brazilië werden gevonden.

Ze werden ondervraagd met Google Translator en er werd informatie ontvangen dat ze met een ander vliegtuig op weg waren naar Suriname toen dat vliegtuig mechanische problemen kreeg. Als resultaat van de waarneming, crashte de piloot en landde het vliegtuig, waardoor een van de inzittenden een gebroken rechterarm en lichte blauwe plekken op zijn gezicht opliep, waarvan hij bevestigde dat hij deze had opgelopen door de plotselinge botsing.

Het vliegtuig werd onderzocht maar er was geen zichtbare schade aan te zien er werden ook zoekopdrachten uitgevoerd aan het vliegtuig in aanwezigheid van de drie passagiers aan boord en ook aan hun persoon, maar er werd niets illegaals gevonden. In de omgeving waar het vliegtuig is aangetroffen is verder gezocht, maar er is ook niets illegaals aangetroffen. De drie mannen werden gearresteerd en in hechtenis genomen, samen met hun persoonlijke bezittingen namelijk: mobiele telefoon, satelliet telefoon, id-kaarten en andere items.

Regio Commandant, Dion Moore, zei vanmiddag dat het gecrasht toestel waarover de verdachten het hebben is gevonden. In het toestel is een dode man en hoeveelheid drugs gevonden. Vermoedelijk gaat het om cocaïne. Beide vliegtuigen zijn onder politiebewaking. Het onderzoek wordt voortgezet.

Het bericht Cessna-vliegtuig met drugs onderweg naar Suriname onderschept in Guyana verscheen eerst op Waterkant.



from Waterkant https://ift.tt/32s0pmh
via IFTTT