Suriname maakt nu echt werk van baggeren vaargeul Surinamerivier

Suriname maakt nu echt werk van baggeren vaargeul Surinamerivier

PARAMARIBO, 6 okt – De geringe diepte van de vaargeul van de Surinamerivier heeft al een tijdje grote economische gevolgen voor Suriname. Dat het dringend nodig is om deze te baggeren is allang bekend en volgende week worden eindelijk de eerste stappen genomen hiervoor. Dat begint met de aanbestedingsfase voor deze klus, zegt minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie in Suriname.

Het wordt echt tijd om de vaargeul aan te pakken. Nu kunnen schepen niet meer efficiënt beladen worden, terwijl ze ook niet volgeladen de havens kunnen binnenvaren. Sterker nog: schepen die eerst Suriname aandeden en dan Guyana, gaan nu eerst naar het buurland. Nadat ze daar vracht hebben uitgeladen, komen ze pas naar Suriname. Volgende week zal het pakket van eisen voor het baggeren gestuurd worden naar baggerbedrijven.

Het bestek behorende bij de aanbesteding is intussen rond. De geïnteresseerde baggerbedrijven zullen daarna de ruimte hebben om verdere informatie op te vragen en eventueel enkele locaties aandoen. De recente metingen van de Maritieme Autoriteit Suriname maken ook deel uit van het pakket. Nadat de vragen beantwoordt zijn, volgt de onderhandelingsfase.

Tot aan de daadwerkelijke aanbesteding en het tekenen van het contract, zijn zes maanden uitgetrokken schrijft Starnieuws.



from Waterkant https://ift.tt/2IHl8aq
via IFTTT