Geen aandelenverkoop: SLM blijft bezit van overheid Suriname

Geen aandelenverkoop: SLM blijft bezit van overheid Suriname

PARAMARIBO, 12 okt – De regering is niet van plan de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij, SLM, in de verkoop te doen. Dit zegt Jimmy Rosheuvel, president- commissaris van het luchtvaartbedrijf. Er wordt ook niet overwogen het bedrijf deels te verkopen. Weliswaar gaan hardnekkige geruchten rond. De regering zou van plan zijn de SLM ten minste gedeeltelijk te privatiseren.

Het bestuur en de directie zijn niet op de hoogte van een dergelijk voornemen van de regering. De enige opdracht van de aandeelhouder is de SLM commercieel gezond te maken. “Met die opdracht zijn wij bezig”, zegt Rosheuvel tegenover De West. Sinds het aantreden van de nieuwe directie zijn reeds belangrijke stappen gezet. Financieel wordt er orde op zaken gesteld. Onder meer is het verlieslatende Residence Inn gesloten.

Met het personeel is een afkoopregeling getroffen. Intussen gaat het gezond maken door. Volgens Rosheuvel komt dit geen moment te vroeg. De SLM wordt niet gesubsidieerd en de bedoeling is dit zo te houden. Vergelijkbare bedrijven als Guyana Airways en Jamaica Air is het anders vergaan. De subsidies voor deze bedrijven wogen op gegeven moment te zwaar op het nationale budget. Met de SLM mag het niet die kant op.



from Waterkant https://ift.tt/2pPXuzF
via IFTTT